Başkan Özgeçmiş

Aslen Eskişehir’li olan Erkan KAYA 1972 yılında İstanbul Küçükköy’de doğdu. İlköğrenimini Dumlupınar İlköğretim okulunda tamamladı. Orta öğrenimini Küçükköy İmam Hatip Lisesi ve Plevne Lisesi’nde tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur.

Esnaf teşkilatlarında hizmet vermeye İstanbul Nalburlar Odası Yönetim kurulu üyeliği ile adım atan Erkan KAYA, 2005’de İstanbul Nalburlar ve Hırdavatçılar Odası Başkanlığı ve (İSTESOB) İstanbul Odalar Birliği Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi. 2007 yılında (ESVAK) Esnaf ve Sanatkarlar Sağlık Eğitim ve Huzur Evi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. 2010 yılında Nalburlar Odası Başkanlığından ayrılıp, Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına ve İSTESOB Disiplin Kurulu Başkan Vekilliğine seçildi, 2010 ve 2014 yılları arası görev yaptı.

2011 yılında da Küçükköy Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına seçildi. Kaya Oda Başkanlığı, Vakıf Başkanlığı, Kooperatif Başkanlığı görevlerine halen devam etmektedir.

Yapı malzemeleri ve plastik hammadde ticareti ile esnaflığa devam eden KAYA, YEYKİM Yapı Kimyasalları ve EUROPAN , EKG YAPI GRUP , KAYA OTO PARK Isı ve Ses Yalıtım Sistemleri’nin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Evli ve üç çocuk babası olan Erkan KAYA, ingilizce bilmektedir.